top of page

Bruidsboeket bewaren in Epoxy

Bewaar de magie van je trouwdag

De trouwdag is een dag vol magie en onvergetelijke momenten. De liefde die je die dag voelt, wil je koesteren en bewaren voor de eeuwigheid. Wat is er dan mooier dan je bruidsboeket, symbool van die liefde, te vereeuwigen in epoxy?

In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van het bewaren van je bruidsboeket in epoxy. We bespreken de verschillende mogelijkheden, tips voor het onderhoud van je epoxy kunstwerk en beantwoorden enkele veelgestelde vragen.

Ben je klaar om de magie van je trouwdag voor altijd vast te leggen? Lees dan verder!

  1. Breng je bruidsboeket binnen. Doe dit zo snel mogelijk na de trouw, liefst binnen 1 à 2 dagen.

  2. De bloemen worden gedroogd. Dit gebeurt op een speciale manier om hun schoonheid te bewaren.

  3. Compositie maken. De gedroogde bloemen worden in de gekozen vorm geplaatst.

  4. Epoxy gieten. De bloemen worden laag per laag ingegoten met epoxyhars, die uithardt tot een transparante, beschermende laag.

  5. Uitharden van de epoxy. Dit kan tot 24 uur duren per laag. Een volledige uitharding wordt verkregen +/- 7 dagen na de laatste laag.

  6. Schuren en polijsten. De epoxy wordt gladgemaakt en gepolijst tot een glanzende afwerking.

  7. Klaar! Je bruidsboeket is nu vereeuwigd en je kunt er nog jarenlang van genieten.

 • Een epoxy-creatie met bloemen kan met de juiste zorg een leven lang meegaan. Epoxyhars is een zeer duurzame kunststof die UV-bestendig is, waardoor de kleuren van je bloemen niet zullen verbleken.

 • De kosten variëren depending van de afmeting, complexiteit en het gewenste design. Neem contact op met The Woodqueen voor een vrijblijvende offerte.

 • De droogtijd van epoxyhars kan variëren naargelang de dikte van de gieting. In de meeste gevallen is je epoxy-creatie binnen +/- 5 weken klaar.

 • Je kunt je epoxy-creatie afstoffen met een zachte doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen die agressieve chemicaliën bevatten, aangezien deze de epoxyhars kunnen beschadigen.

 • Bloemen in hars vormen een blijvende en tastbare herinnering. Elke harsgieting is een uniek kunstwerk, zorgvuldig en met veel vakmanschap gemaakt. Onze creaties behouden de schoonheid van bloemen en zorgen voor een blijvend aandenken aan speciale momenten.

 • Ja, het is aan te raden om vooraf te reserveren, vooral voor rouw- en afscheidsbloemen. Neem contact met ons op via e-mail om je preparatie te reserveren en ervoor te zorgen dat jouw bloemen op tijd worden verwerkt.

 • Bewaar bloemen koel, bijvoorbeeld in een vaas in de koelkast. Een koele, donkere ruimte werkt ook goed. Vergeet niet om water toe te voegen aan de oase indien van toepassing, zodat de bloemen in optimale staat blijven tot ze geprepareerd worden.

 • Ja, oudere bloemen kunnen nog steeds geprepareerd worden. In overleg kunnen we eventueel enkele bloemen vervangen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat precies naar jouw wens is.

 • Bloemen worden gedroogd om hun vorm te behouden. Hoewel kleuren kunnen veranderen—bijvoorbeeld rood kan donkerder worden en wit kan crème worden—blijft de algehele schoonheid van de bloemen intact. Bloemen in hars kunnen een semi-transparante uitstraling krijgen.

 • Ja, we kunnen een boeket reproduceren aan de hand van een foto. Geef ons de namen van de bloemen door, en wij zorgen ervoor dat het nagebootste boeket zo dicht mogelijk bij het origineel komt.

 • Geprepareerde bloemen verliezen in de loop der jaren langzaam hun kleur, maar blijven verder intact. Bloemen in hars hebben echter een langere houdbaarheid en kunnen zelfs voor eeuwig meegaan, waardoor je een blijvende herinnering hebt.

 • Zorg ervoor dat de theelichthouder niet in direct contact komt met vuur of andere warmtebronnen. Gebruik altijd de aluminium cup voor het theelichtje en bij twijfel een LED-theelichtje om de veiligheid te waarborgen.

Huwelijksgeluk vereeuwigd: Je bruidsboeket bewaren in epoxy

Laat je bruidsboeket herleven in een oogverblindend kunstwerk van epoxy. Herinner de liefde en emoties van je trouwdag met een unieke creatie die voor altijd meegaat.

Een tastbare herinnering aan de mooiste dag van je leven

Je trouwdag is een dag vol magie, liefde en onvergetelijke momenten. En wat is er nou mooier om die herinneringen vast te houden dan met de bloemen uit je bruidsboeket? Dit boeket is met zorg en liefde samengesteld, en symboliseert de start van jullie nieuwe leven samen.

Met epoxyhars kun je de schoonheid van je bruidsboeket vereeuwigen en er een uniek kunstwerk van maken. Of je nu kiest voor een opvallende blikvanger in je woonkamer, een elegant tafeltje of kleine cadeautjes voor dierbaren, epoxy biedt eindeloze mogelijkheden om je trouwdag te herdenken.

Waarom Epoxy / Giethars?

Epoxyhars, een transparante, duurzame en UV-bestendige kunststof biedt een perfecte oplossing voor het behouden van bruidsboeketten en andere bloemstukken. In tegenstelling tot traditionele droogmethoden die de kleuren van bloemen drastisch kunnen veranderen, behouden bloemen die zijn ingebed in epoxyhars bijna volledig hun oorspronkelijke kleuren. Dit betekent dat jouw bruidsboeket zijn esthetische pracht behoudt voor jarenlang genot.

Hoewel het initiële droogproces enkele kleine kleurvariaties kan veroorzaken, zoals een donkerder worden van felle kleuren zoals rood en paars, en mogelijk een lichtgele tint bij witte bloemen, minimaliseert het gebruik van epoxyhars deze variaties. Dit garandeert een tijdloze en onveranderlijke weergave van de bloemen, waarbij hun originele vorm behouden blijft. Kies voor epoxyhars om jouw speciale bloemcreaties te behouden en te laten stralen, jaar na jaar.

Een uniek kunstwerk, gepersonaliseerd naar jouw wens

Elk bruidsboeket is uniek, en met epoxy kun je er een nog persoonlijker kunstwerk van maken. Kies zelf de vorm, afmeting en kleuren van de epoxyhars, en voeg eventueel extra elementen toe zoals tekst en foto's, lint of glitters. Zo creëer je een blijvende herinnering die perfect past bij jouw stijl en interieur.

Een geschenk met een diepere betekenis

Ben je op zoek naar een origineel en persoonlijk cadeau voor een bruidspaar? Verras hen met een unieke epoxy-creatie gemaakt van hun bruidsboeket. Dit is een geschenk met een diepere betekenis dat ze hun leven lang zullen koesteren.

 • Epoxy of is een harsachtige substantie die wordt gebruikt voor zijn uitzonderlijke hechting en duurzaamheid.

  De meest voorkomende vraag die beginners stellen is: "Wat is epoxy?”

  Epoxy is een kunsthars met zeer uitgebreide mogelijkheden. Dewelke bestaat uit 2 componenten, een basishars en een verharder.

  Na menging van beide componenten zal het materiaal uitharden tot een hard, plastic-achtig materiaal. Uitgeharde epoxy is veilig voor mens, dier en plant.

  Een dikke laag epoxy geeft een glasachtige laag op het hout wat een mooi diepte effect geeft. Het accentueert de tekening van het hout en beschermt het hout tegen invloeden van vocht en vervuiling. En je tafel blijft altijd mooi!

  Epoxy tafels zijn er in heel wat verschillende maten, vormen en mogelijkheden.

  Heel veel verschillende houtsoorten kunnen gecombineerd worden met epoxy zoals bv. Olijf, beuk, notelaar, 

 • Een epoxy-creatie met bloemen kan met de juiste zorg een leven lang meegaan. Epoxyhars is een zeer duurzame kunststof die UV-bestendig is, waardoor de kleuren van je bloemen niet zullen verbleken.

 • De kosten variëren depending van de afmeting, complexiteit en het gewenste design. Neem contact op met [bedrijfsnaam] voor een vrijblijvende offerte.

 • De droogtijd van epoxyhars kan variëren depending van de temperatuur en de dikte van de gieting. In de meeste gevallen is je epoxy-creatie binnen +/- 5 weken klaar.

 • Je kunt je epoxy-creatie afstoffen met een zachte doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen die agressieve chemicaliën bevatten, aangezien deze de epoxyhars kunnen beschadigen.

Huwelijksgeluk vereeuwigd: Bewaar je bruidsboeket in epoxy

Laat je bruidsboeket herleven in een oogverblindend kunstwerk van epoxy. Herinner de liefde en emoties van je trouwdag met een unieke creatie die voor altijd meegaat.

bottom of page